آشنایی کامل بامراحل کاغذسازی(کاغذبسته بندی)
صنعت پویا خمیر و کاغذسازی(کاغذبسته بندی:فلوتینگ، تست لاینر) در حال تجربه تغییرات سریع و قابل توجهی است . با پیشرفت روزافزون تکنولوژی و افزایش خرید اینترنتی ، افزایش مستمر تقاضای محصولات کاغذ در خاورمیانه ، ما شاهد افزایش تقاضای کاغذ و در نتیجه محصول نهایی ، کارتن هستیم. شرکت آسیا کاغذ کویر ، با داشتن بالاترین تکنولوژی و استاندارد ، داشتن متخصصین مجرب ، کاغذسازی ما مرغوب ترین نوع کاغذبسته بندی (فلوتینگ،تست لاینر، لاینر،کرافت) را تولید می کند.
مراحل کاغذسازی(کاغذبسته بندی:فلوتینگ، تست لاینر)
فرایند کاغذسازی پروسه زیبا و جالبی دارد. از همه مهم تر اینکه مواد اولیه آن مواد بازیافتی هستند ، اهمیت این روش کاغذسازی را دوچندان می کند.
مرحله کاغذ باریافتی ( قبل از ورود به کارخانه)
کارتن های مصرف شده و غیر قابل استفاده توسط عوامل شهرداری از سطح شهر و مغازه ها جمع آوری می شود و به کارگاه های پرس ضایعات انتقال داده می شود.
پس از جمع آوری ضایعات کارتن در کارگاه های پرس کارتن با مقداری آب مرطوب شده و داخل دستگاه پرس فشرده و به شکل مکعب مستطیل در می آیند . حتما شما نیز کارتن های پرس شده را که معمولا توسط تریلرهای کفی در حال حمل هستند را مشاهده کرده اید که به سمت کارخانه های بازیافت کاغذ سازی برده می شوند.
در این کارگاه ها ابتدا مقداری آب به کارتن می زندد که مرطوب شود و بعد پرس می نمایند تا ضمن حالت گیری بهتر فشرده شوند تا فضای کمتری اشغال نمایند و از نظر هزینه مرقرون به صرفه باشد.
مرحله1 : فرایند کاغذ و خمیر کاغذ( کاغذ بسته بندی)
در ابتدای فرایند تولید کاغذ ، کاغذهای بازیافتی یا آخال از طریق نوار نقاله به داخل یک محفظه ضد زنگ بزرگ ریخته می شوند تا با آب ترکیب شده و خمیر اولیه کاغذ آماده شود. این محفظه بزرگ اصطلاحا دستگاه پالپر نامیده می شود.
ناخالصی ها ومواد اضافی درشت موجود در خمیر اولیه ، با عبور از صافی های موجود در پالپر ، از خمیر جدا می شود. این کار به تولید کاغذ با کیفیت تر کمک می کند.(در واقعاهر چقدر درصد خلوص آخال بیشتر باشد به همان نسبت کاغذ با کیفیت تری تحویل می دهد.)
مرحله 2:رقیق کردن خمیر کاغذ
طی این فرایند در مراحل مختلف مقادیر مشخصی آب به خمیر کاغذ اضافه می شود تا خمیرنهایی کاغذ ، رقیق ترشده وفرمیشن بهتری را شکل دهد .
در واقع محصول به عمل آمده در هیدروپالپر ها وارد مرحله جدیدی به نام توربوسپراتور(Turbo Separator)
می شود .
این ماشین که به دور بالایی می چرخد تا الیاف کارتن که در مرحله قبلی هنوز بهم پیوسته اند از هم جدا شده و با استفاده از نیروی گریز از مرکز ،اجسام سنگین تر و دیگر ناخالصی ها مجددا در این قسمت نیز، فیلتر می شوند.
در واقع می توان گفت که در انتهای فرایند خمیرسازی ، خمیر شامل تقریبا یک درصد فیبر و الیاف بوده و نودونه درصد باقی مانده از آب تشکیل می شود.
مرحله 3:ماشین کاغذسازی(wire section)
ضایعات کارتن پس از گذراندن مراحل تولید ،خمیر بوسیله پمپ ها و لوله های انتقال خمیر به داخل سالن تولید کاغذ پمپ می شوند و در ابتدا وارد هدباکس در ماشین های کاغذسازی می شوند .
یعنی در لحظه خروج خمیر از تمام نقاط هر باکس خمیر با یک فشار یکنواخت و یکسان خارج می شود تا ضخامت یا همان گرماژ کاغذ در تمام سطح کاغذ یکنواخت باشد.
در واقع هر گونه اشکال و خللی در هدباکس باعث به وجود آمدن عدم یکنواختی در گرماژ و ضخامت کاغذ خواهد شد.
کار دیگر هدباکس تنظیم جهت میزان ضخامت یا گرماژ کاغذ می باشد . یعنی هر چقدر دریچه ها و تیغه های خروجی خمیر از هدباکس بازتر باشند ، ضخامت بیشتری از خمیر روی میز فوردینییر یا توری های آب گیری می ریزد و در نتیجه کاغذ ضخیم تری با گرماژ بالاتری تولید خواهد شد.
نکته :هر چه سرعت خط تولید بالاتر بوده و هدباکس با میزان قبلی خود کار تزریق خمیر را انجام دهد،ضخامت کاغذ کمتر خواهد شد و کاغذ به دست آمده گراماژ پایین تری خواهد داشت.
و بالعکس اگر سرعت خطی ماشین کاغذ پایین تر بیاید در حالی که تغییری در نحوه تغذیه خمیر توسط هدباکس صورت گیرد کاغذ با ضخامت بیشتر و گراماژ بالاتر (گرم در هر متر مربع کاغذ) خواهد شد!
مرحله 4: دستگاه پرس(press section)
مرحله بعدی برای آبگیری خمیر ، استفاده از دستگاه پرس می باشد . در این دستگاه ، خمیرکاغذ از یک سری غلتک عبور داده می شود تا آب اضافی از فلت زیر آن خارج شده و تنها درصد مشخصی از رطوبت در آن باقی بماند.به این ترتیب الیاف کاغذ فشرده ترمی شود .
با رسیدن رطوبت کاغذ به حدود 45 الی 55 درصد ، خمیر می تواند یک ورق کاغذ متراکم و یکنواخت ایجاد نماید. فشارپرس مناسب در این مرحله به تقویت خواص مکانیکی کاغذ کمک می کند.
نکته :(این مرحله از حساس ترین مراحل در ماشین کاغذسازی است وباید با ظرافت صورت بگیرد و تناسب سرعت در این قسمت تعیین کننده است.سلامت غلطک ها و یکنواخت وارد آوردن فشار به کاغذ شکل گرفته نیز، در یکنواخت بودن میزان رطوبت کاغذ، اهمیت بسیاری دارد.)
مرحله 5: خشک کن ها (dryer section) وسایزین کردن کاغذبسته بندی(sizing)
برای خشک کردن کاغذ از قسمت درایر استفاده می شود که با توجه به سرعت خط و گرماژ کاغذ ، دمای سیلندرها از 40 تا 180 درجه سانتی گراد، تنظیم می گردد.
در مرحله پیش خشک کن(Predryer)، کاغذ به طور کامل خشک می شود . اضافه کردن انواع نشاسته صنعتی و سایر افزودنی ها در این مرحله انجام می شود این کار به طور چشمگیری به تقویت پیوند میان الیاف های کاغذ کمک می کند.
با توجه به نوع کاغذ تولیدی ، در صورتی که کاغذ تولیدی نیاز به سایزینگ داشته باشد ، کاغذ با عبور از دستگاه سایز پرس و افزودن نشاسته و سایر مواد تقویت کننده ، مجددا با عبور از دستگاه درایر (after dryer)تحت گرما و حرارت قرار می گیرد تا رطوبت آن مجددا تنظیم شود . این رطوبت با توجه به نیاز مشتری عموما در بازه 4 تا 7 درصد تنظیم می گردد.
برای تولید کاغذ هایی مثل تست لاینر، فلوتینگ و لاینر و… که نیاز به فرایند سایزینگ داشته باشند ، پس از مرحله ی درایر یا پری درایر از دستگاه سایز پرس استفاده می کنند. این دستگاه شرایط لازم برای اضافه کردن AKD مایع (ssk) ، رنگ ، نشاسته و سایر مواد افزودنی را برای آهارزنی کاغذ فراهم می کند. البته به دلیل جذب مواد افزودنی ، می بایست مجددا کاغذ با عبور از دستگاه افتر درایر خشک گردد.
مرحله 6:کنترل کیفیت
کنترل کیفیت ، مرحله مهمی از فرایند کاغذسازی است که کیفیت محصول نهایی و کاغذ خروجی رابررسی میکند . در این مرحله ، ورق های کاغذ با دستگاه های اسکنر و یا به صورت دستی بررسی می شوند تا تحت کنترل بودن گرماژ ، رنگ و … محصول تولیدی به تایید برسد.
مرحله7: بسته بندی و رول کردن کاغذ(کاغذبسته بندی)
و بعد وارد مرحله نهایی جهت پیچیده شدن نهایی و گرفتن لبه های اضافی پس از یکنواخت شدن لبه ها و برش آنها توسط تیغه های برش مجددا رول به رول شده و از یک سمت رول باز شده و از سمت دیگر بصورت نهایی پیچیده می شود. لوله های کاغذی فشرده شده (لوله کر یا ته رول) که کاغذ را بدور آن می پیچند. ته رول یا لوله کر مینامند.
و از دیگر کارهایی که در پیچیدن نهایی کاغذ در ری وایندر انجام می گیرد چسباندن پارگی های احتمالی موجود در کاغذ می باشدکه اگر این کار با دقت و درست انجام نشود ،در کارخانه های تولید ورق کارتن که رول کاغذ مصرف می شود باعث توقف خط تولید و بروز ضایعات می گردد. و نیز این پارگی ها بعد از چسبانیده شدن توسط چسب های کاغذی در قطر رول علامت گذاری می شوند. تا اپراتورهای خطوط تولید ورق کارتن از آن مطلع باشند و در مصرف کاغذ دچار مشکل نشوند.
مرحله9:آزمایش کاغذ(کاغذبسته بندی:فلوتینگ، تست لاینر)
به طور منظم، نمونه های گرفته شده به آزمایشگاه های تخصصی منتقل می شوند تا کیفیت کاغذهای تولیدی بررسی شده و مورد ارزیابی قرار بگیرد. تست کاب، تست گراماژ، RCT،BURST و .. در این مرحله انجام می شود.
شرکت آسیا کاغذ کویر تولید کننده انواع کاغذبسته بندی ( فلوتینگ،تست لاینر،لاینر،کرافت) در گرماژ و ابعاد موردنیاز مشتری می بالاشد.
تجهیزات و دستگاه های کاغذسازی(کاغذبسته بندی: فلوتینگ،تست لاینر)
رایج ترین دستگاه هایی که در خط تولید کاغذ کاربرد دارند را به اختصار معرفی کرده ایم:
1)دستگاه پالپر
کارخانه ها در ایستگاه اول از دستگاه پالپر برای خمیرسازی استفاده می کنند. این دستگاه می تواند یکی از انواع آن شامل درام پالپر، دی پالپر، هیدرو پالپر، پالپر افقی، پالپر عمودی و … باشد که بسته به تکنولوژی و ظرفیت تولیدی هر کارخانه متفاوت می باشد.
با ورود آخال به این دستگاه به عنوان اولین مرحله از فرایندکاغذسازی، کاغذهای بازیافتی با آب ترکیب شده و خمیر اولیه کاغذ را تشکیل می دهند. درون دستگاه پالپر یک صافی وجود دارد که روی آن مش یا سوراخ های مشخصی قرار گرفته است. خمیر کاغذ از این صافی عبور کرده و یک سری از ذرات نظیر پلاستیک های درشت، سنگ و به طور کلی هر گونه ضایعاتی که ممکن است به دلایل مختلف وارد خمیر کاغذ شده باشد، از خمیر جدا می شود. نکته قابل توجه این است که ضایعات جدا شده از خمیر در این مرحله، ذراتی هستند که از اندازه سوراخ های این صافی بزرگتر بوده و امکان عبور از آن را ندارند.
2)دستگاه کلینر(CLEANER)
در مرحله بعد، خمیر کاغذ وارد حوضچه هایی می شود که در مسیر خطوط تولید کارخانه قرار گرفته است. با عبور خمیر از آن ها، نوبت به دستگاه کلینر می رسد. به طور کلی سه نوع دستگاه کلینر برای تولید کاغذ داریم؛ کلینر غلظت بالا یا HD Cleaner (High Density Cleaner)، کلینر غلظت متوسط یا MD Cleaner (Medium Density Cleaner) و کلینر غلظت پایین یا LD Cleaner (Low Density Cleaner).
از آن جا در ابتدای فرایند کاغذسازی، غلظت خمیر نسبتا بالا است، از دستگاه کلینر غلظت بالا (کلینرهای سانتریفیوژی) استفاده می شود. در این مرحله با توجه به مکانیک و نوع طراحی کلینر، ذرات درشت مثل شن، منگنه، سنگ ریزه ها و … که از مش پالپر عبور کرده، مجدد از خمیر جدا می شود.
به این ترتیب خمیر در چند مرحله پالایش می شود تا کیفیت کاغذ خروجی به حد قابل قبولی برسد. طی این فرایند پالایش کاغذ، ذرات اضافی در چند مرحله از خمیر کاغذ جدا می شود.
3) دستگاه توربو سپراتور
پس از تکمیل فرایند در دستگاه HD CLEANER، نوبت به دستگاه توربوسپراتورمی رسد. در این مرحله نیز درصد دیگری از ناخالصی ها از قبیل پلاستیک از خمیر جدا می شود. برخی از کارخانجات در خطوط تولید کاغذ خود از دستگاه ریجکت سورتر نیز استفاده می کنند. این دستگاه، ضایعات خارج شده در این مرحله را مجدد بررسی کرده و خمیر کاغذ را از ضایعات با دقت بیشتری جدا می کند. به این ترتیب بخشی از خمیر کاغذ که به اشتباه با ضایعات پلاستیکی همراه شده بود، مجدد به خط تولید باز می گردد.
4) دستگاه پرشر اسکرین
آخرین مرحله از فرایند کاغذسازی به دستگاه پرشر اسکرین اختصاص دارد. خمیر با فشار زیاد، به محفظه داخلی این دستگاه وارد می شود. بسکت های به کار رفته در این دستگاه، مش بسیار ریزی در حدود 0.2 تا 0.35 میلی متر دارند که موجب شده است تا خمیر به خوبی پالایش شده و تقریبا هیچ اثری از مواد اضافی و زائد در آن باقی نماند. در واقع می توان گفت اندازه این مش به گونه ای تعیین شده است که ذرات عبوری از آن بسیار ریز بوده و حتی یونولیت نیز امکان عبور از آن را ندارد. به این ترتیب هیچ یک از ذرات اضافی نمی توانند آسیبی به کیفیت خمیر نهایی و کاغذ تولید شده وارد کنند.
ساخت کاغذ/بخش دوم فرایند کاغذسازی(کاغذبسته بندی شامل: فلوتینگ،تست لاینر)
پس از این مرحله و آماده شدن پالپ، نوبت به مرحله Approach system یا همان paper machine می رسد.
ورودخمیربه این مرحله،به معنای تکمیل فرایندخمیر سازی و پالایش آن بوده است و پس از آن، مراحل ساخت کاغذ آغاز می شود.
1. آبگیری کاغذ با فرمینگ وایر
در این مرحله، خمیر کاغذ از دهانه هد باکس به روی ماشین فوردینیر (فوردرینیر) ریخته می شود. دستگاه فوردینیر با توجه به فرمینگ وایر نصب شده روی آن، فرایند آبگیری خمیر کاغذ را انجام می دهد. همچنین فرمیشن و شکل گیری خمیر کاغذ نیز در همین مرحله انجام می پذیرد.
باوجود فویل های آبگیر و باکس های وکیوم به کار رفته در میز فوردینیر،حدود 25% از آب اضافی خمیراز آن جدا می شود.
2.دستگاه پرس
در مرحله بعد، خمیر آبگیری شده کاغذ وارد مرحله press section یا همان دستگاه پرس می شود.
با توجه به یک یا دو پرسه بودن دستگاه پرس، کاغذ تحت فشار مکانیکی قرار می گیرد تا خواص فیزیکی خود را پیدا کند.
همچنین مرحله دوم از فرایند آبگیری کاغذ نیز در این قسمت انجام می شود.
بهتر است رطوبت کاغذ بعد از عبور از دستگاه پرس به کمتر از 50 درصد برسد تا امکان ورود به مرحله درایرها را داشته باشد.
3.دستگاه درایرها
در بخش درایر با یک سیکل مشخص، دمای سیلندرها از 40 تا 180 درجه سانتی گراد(متناسب با سرعت خط و گراماژ تولیدی) تنظیم می گردد.
کاغذ با عبور از این سیلندرها، رطوبت باقی مانده را از دست خواهد داد.
این دستگاه در فرایندکاغذسازی برای تولید کاغذبسته بندی مثل تست لاینر، فلوتینگ یا تاپ وایت و … که نیاز به فرایند سایزینگ داشته باشند، پس از مرحله درایر یا پری درایر (pre dryer) از دستگاه سایز پرس استفاده می کنند. این دستگاه شرایط لازم برای اضافه کردن مایع رنگ، نشاسته و سایر مواد افزودنی را برای آهارزنی کاغذ فراهم می کند. این کار به افزایش و تقویت خواص کاغذ کمک می کند.
4.دستگاه ریل درام برای بسته بندی کاغذ
مرحله بعد به دستگاه ریل درام اختصاص دارد که کاغذ برای بسته بندی آماده می شود. در این مرحله، رطوبت استاندارد کاغذ بین 6 الی 8 درصد می باشد.
پس از پیچیده شدن کاغذ در ریل درام، نوبت به آخرین مرحله می رسد. در صورتی که قصد دارید کاغذ تاپ وایت یا هر کاغذ مناسب دیگری برای پرینت و چاپ تولید نمایید، باید فرایند کوتینگ نیز انجام شود. کلندر یا اتو کشی نیز مرحله دیگری از تولید کاغذ است که به صاف و یکدست شدن سطح کاغذ کمک می کند. لازم به ذکر است که این مرحله نیز در خطوط تولید کارخانه های کاغذسازی با یکدیگر متفاوت می باشند.
همچنین در این مرحله از دستگاهی به نام وایندر یا ریوایندر استفاده می شود. این دستگاه ریل کاغذ آماده شده در مرحله قبل را اصطلاحا تریم می کند. این کار شامل مواردی نظیر برش لبه های کاغذبسته بندی، برش رول ها با عرض های مورد نیاز مشتریان، روکش و … می باشد. به این ترتیب کاغذبسته بندی شده به رول های کوچکتری تبدیل می شود که با توجه به نیاز مشتریان اندازه آن مشخص می گردد.
فیلم کارخانه ی کاغذسازی آسیا کاغذ کویر
شرکت آسیا کاغذ کویرشرکت کاغذسازی، تولید کننده انواع کاغذبسته بندی( فلوتینگ،تست لاینر،لاینر،کرافت) با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت می باشد.
در این مقاله تلاش کردیم تا اطلاعاتی جامع در رابطه با فرایند کاغذسازی( فلوتینگ ، تست لاینر، لاینر و کرافت) در اختیار شما قراردهیم.
امیدوارم از خواندن این مقاله اطلاعات خوبی رو به دست آورده باشید.
شرکت آسیا کاغذ کویر، تولید کننده انواع کاغذ بسته بندی (فلوتینگ،تست لاینر،لاینر ) در تمامی عرض ها و گرماژاستاندارد و متناسب با نیاز شما را عرضه می کند.
راه های ارتباطی با شرکت آسیا کاغذ کویر :
تلفن همراه : 09131004502
شماره ثابت و فکس شرکت : 03131321235
I was very pleased to uncover this web site. I want to to thank you for your time due to this fantastic read!! I definitely appreciated every bit of it and I have you bookmarked to look at new things on your website.